Condities voor de begeleiding en inseminatie van uw merrie:

  • Merries die op het station verblijven, dienen ingeent te zijn tegen influenza.
  • Tijdens het verblijf van uw merrie bij Care4Mare blijft het paspoort op het bedrijf aanwezig. De gegevens van de fokker dienen aanwezig te zijn incl. telefoonnummer en e-mailadres. Facturatie vindt plaats per e-mail. 
  • Veterinaire begeleiding
Sperma Kosten
Vers sperma € 125,00 excl BTW per seizoen € 125,00 excl BTW per seizoen (follikelcontrole/drachtcontroles)
Vers sperma aan huis < 25 km  € 195,00 excl BTW per seizoen (visites/follikelcontrole/drachtcontroles)
Diepvriessperma € 150,00 excl BTW per cyclus (follikelcontrole/drachtcontroles/inseminatie/spermabeoordeling)
Vers sperma aan huis < 25 km  € 195,00 excl BTW per seizoen (visites/follikelcontrole/drachtcontroles)

*Bij alle begeleidingen worden de overige veterinaire handelingen en medicatie separaat in rekening gebracht door EQvet

Stallingskosten worden in rekening gebracht door Heikant Stable  
Stalling merrie € 12,50
Stalling merrie met veulen € 13,50

*Verzendkosten van vers-/ diepvriessperma/embryo worden per zending doorberekend aan de merriehouder.
*Kosten zijn per dag en exlcusief btw

 

Openingstijden
Ma – Zat: 8.00 – 20.00
Zo: 8.00 – 11.00

  • Wilt u gebruik maken van ons aanbod diepvriessperma, dient deze betaald te zijn voordat de merrie geinsemineerd wordt. Deze betaling kan online op eenvoudige manier worden uitgevoerd via deze website.
  • Dekbewijzen van dekbewijzen worden alleen verstrekt na betaling van veterinaire kosten/stalgeld/dekgeld. Om in aanmerking te komen voor de gustregeling (indien van toepassing bij de door ons aangeboden diepvries dekkingen) dient een gustverklaring voor 01-10-2018 aangeleverd te worden.
  • Voor inseminaties met buitenlandse hengsten of zelf aangeleverd vers sperma wordt een inseminatievergoeding in rekening gebracht.
  • Informeer uzelf als fokker goed over de condities, prijzen en het te gebruiken aantal rietjes van de hengst van uw keuze. Dit voorkomt onaangename verrassingen aan het eind van het seizoen. Denk hierbij aan regeling mbt embryotransplantatie, OPU/ICSI, wisselen van hengsten, dekgeld, gustregeling en levend geboren veulengaranties. Indien wij voor uw merrie sperma bestellen gaat u akkoord met de dek- en betalingsvoorwaarden die op deze dekking van toepassing zijn.
  • Het dekken van uw merrie geschiedt onder de algemene voorwaarden van de Bond van KWPN-hengstenhouders zoals gedeponeerd bij Arrondisementsrechtbank te Utrecht, incl. daarna gedeponeerde wijzigingen en aanvullingen.
  • Het verblijf bij Care4Mare en het uitvoeren van veterinaire handelingen door EQvet geschiedt op eigen risico. Wij doen onze uiterste best om deze risico’s zo klein mogelijk te houden. Eqvet en Care4Mare aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade, ziekte of besmettingen, letsel aan mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins. Mocht u als eigenaar van het paard bij een spoedsituatie niet bereikbaar zijn, zal er gehandeld worden in het belang van het paard.