Over ons

“Ik zoek niet alleen met Pasen naar eieren”

Deze uitspraak onderstreept direct het nuchtere karakter van drs. Babette van Wingerden, eigenaresse van EQVet. Babette is dierenarts en startte haar bedrijf in 2011. Daarvoor werkte zij diverse jaren bij een regionale fokkerij. Zo raakte zij thuis in de paardenfokkerij en groeide haar naamsbekendheid in deze wereld. Vanuit haar voorgeschiedenis weet ze veel van springpaarden, waardoor ze ook op dat gebied gesprekspartner is voor haar klanten en niet alleen op veterinair vlak op de hoogte is van alle ins en outs.

Aanvoelen en vertrouwen

EQVet  begeleidt uw merrie op een deskundige en integere manier bij een kunstmatige inseminatie of embryo spoeling door 24/7 follikelcontrole, waarbij ze, ingeval van diepvriessperma, vier keer per dag wordt opgevoeld. Babette staat dan ook letterlijk dag en nacht voor uw merrie klaar. Bovendien komt alleen zij in aanraking met uw merrie. Sommige merries komen hier al jaren. Ze kent de karakters, waardoor ze haarfijn aanvoelt wat wel en niet kan. Bovendien is Babette rustig van aard. Paarden zijn daar gevoelig voor. Het schept vertrouwen. Voor zowel het dier als de eigenaar.

Expertise en kennis uit twee werelden

EQVet werkt intensief samen met XXX. Hier bent u aan het juiste adres voor het insemineren van uw merrie tot het opfokken van uw veulen. Zij bieden een keur aan dekhengsten en stellen u in staat om te fokken op hoog niveau in de paardensport. Door deze samenwerking is er veel service en mogelijkheden. Zo is er altijd iemand aanwezig die Babette assisteert bij het opvoelen van de merrie. Bovendien zijn zij een onafhankelijk inseminatiestation. Mensen zijn vrij om te kiezen wat en hoe ze het willen. Doordat zij opereren tussen een hengstenstation en dierenartspraktijk is van beiden werelden de kennis en expertise in huis. Wij denken graag met u mee voor de juiste hengst en oplossingen voor uw merrie.

Alles draait om timing

In mijn werk zijn het de subtiele dingen, die bepalen welke richting je op gaat. Doordat ik de paarden ken en aanvoel, heb ik de planning en timing goed in de hand. In mijn hoofd heb ik vaak al doorgerekend, om het moment van inseminatie te bepalen. Dat komt erg precies en daarbij heb je ook te maken met het beschikbaar zijn van de hengst en transport vanuit het buitenland, het hele systeem moet je kunnen doorzien. Gelukkig werkt mijn eigen harde schijf nog prima, dat is mijn kracht." Drs. Babette van Wingerden